Zoeken


iQpulse PEMF Apparaat "Marcello"


iQpulse PEMF Apparaat "Marcello" voor ondersteuning van de gezondheid. Frequentie therapieiQpulse PEMF Apparaat
iQpulse
PEMF Apparaat "Marcello" voor gezondheidsondersteuning.

Het basisconcept van de iQpulse (ook wel "Marcello" genoemd door Rogier) is ontstaan toen een van de oprichters van iQelectroniX (en eigenaar van Luccio Products) naar een oplossing zocht voor het genezen van de ziekte van Lyme. Na veel verschillende soorten therapie gevolgd te hebben, ontdekte hij dat PEMF- en Rife-therapie* een significante bijdrage leverde aan zijn gezondheid.
Hieruit ontstond de behoefte en daarmee de ontwikkeling van een PEMF-apparaat dat zowel het hele lichaam kon behandelen alsmede toepassing van hogere frequenties dan standaard bij ELF (extreem lage frequentie) -apparatuur. Het idee van een apparaat dat elektromagnetische golven zou kunnen genereren van 1 tot 600Hz in plaats van 1 tot 50Hz, met voldoende vermogen voor zowel ELF als elektromagnetische Rife-therapie*, werd verwerkt in de eerste ontwerpen en prototypes van de iQpulse.

Nadat bleek dat de prototype PEMF-apparaten zeer effectief waren, volgde al snel de eerste verzoeken van therapeuten en klinieken.
Verder technisch onderzoek, waarbij vele wetenschappelijke PEMF-studies werden gebruikt, zorgde voor doorontwikkeling van de apparatuur naar de iQpulse in de huidige vorm.

Totale lichaamsbehandeling: De gepatenteerde stoel met specifieke plaatsing van de spoelen is zodanig ontworpen dat de elektromagnetische pulsen vrijwel evenredig over het lichaam worden verdeeld. Het lichaam bevindt zich hierbij in het midden van het magnetische veld. Als gevolg van de homogeen verdeelde veldsterkte, wordt alle weefsel met ongeveer dezelfde intensiteit behandeld. Het volumineuze veld kan een sterkte bereiken van 5mT.
Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere systemen, die vaak slechts een deel of één zijde van het lichaam kunnen behandelen. Bovendien is de iQpulse krachtiger dan de meeste PEMF-resonantiesystemen. Hierdoor is de behandeltijd met de iQpulse beduidend korter.

Plaatselijke behandeling: Waar de behoefte bestaat om een specifiek lichaamsdeel met extra intensiteit te behandelen (bijvoorbeeld schouders, knieën, rug, lever, enz.), kan de kleinere Flex Coil worden toegepast. Deze spoel is flexibel en zacht, waardoor het geschikt is voor ieder lichaamsdeel.

Resonantie: De iQpulse werkt volgens het resonantieprincipe. De theorie hierachter is dat de toegepaste frequentie overeenkomt met de eigenfrequentie van een bepaald type lichaamscel. Door de cel in zijn eigenfrequentie te laten schudden, bouwt deze het juiste membraanpotentiaal op en optimaliseert daarmee de celprocessen. Voor dit principe is relatief weinig kracht nodig, omdat slechts een subtiele impuls nodig is om iets te laten resoneren. De benodigde energie wordt verdeeld door niet slechts een maal een harde duw te geven, maar een klein duwtje bij elke oscillerende periode. Vergelijk het met het stuiteren van een basketbal. Je kunt deze eenmalig heel hard raken waardoor deze opstuitert en daarna nog even na stuitert (en de bal flink vervormt). Of je kunt de bal met herhaling in zijn eigenfrequentie aantikken waardoor deze gaat stuiteren (dribbelen), net zoals een basketbalspeler dat doet. Deze tweede methode is subtieler, veiliger en efficiënter.

De Control Unit bevat een uitgebreide lijst met specifieke frequenties en programma’s (meer dan 400) voor diverse behandelingen. De gebruiker kan eenvoudig het gewenste programma kiezen en de behandeltijd instellen. De in de control unit geïntegreerde software past per toegepaste frequentie automatisch de golfvorm en duty-cycle aan. Bovendien kan in Power Unit type PU-24M2E de sterkte van het elektromagnetisch veld met een draaiknop worden ingesteld voor optimale aanpassing aan de toegepaste spoel en/of de persoonlijke behoefte. Vanwege deze mogelijkheden en karakteristieken is de iQpulse een uitermate veilig en gebruiksvriendelijk apparaat.

Elektrostimulatie: Naast de mogelijkheid om magnetische spoelen aan te sluiten voor elektromagnetische stimulatie, heeeft de power unit PU-24M2E tevens de mogelijkheid om elektrostimulators aan te sluiten. Hiermee kan het systeem ook als een elektrisch Rife-therapie*-apparaat gebruikt worden.
De iQpulse Pro-sets zijn voorzien van deze power units, inclusief een iQ Rife-set met diverse elektrostimulatorcomponenten. Het elektro-signaal heeft andere waarden dan het signaal voor de spoelen: de duty-cycle is altijd 50% en het frequentiebereik is veel hoger (tot 5000Hz). Voor de elektromagnetische spoelen worden subharmonischen van de hogere database-frequenties gebruikt om onder de 600Hz te blijven, terwijl bij elektrostimulatie de werkelijke frequenties gebruikt worden; subharmonischen zijn hier niet nodig. De intensiteit van het elektro-signaal is instelbaar met een draaiknop.

*Rife-therapie: verstoren van ziektekiemen door resonantie. Hierdoor kan het menselijke immuunsysteem effectiever ongewenste micro-organismen te lijf gaan.


Wat is PEMF?

PEMF staat voor Pulsed Electromagnetic Field Therapy en is een methode voor het aanbrengen van een wisselend magnetisch veld op de lichaamscellen. PEMF-therapie kan in veel gezondheidsbehandelingen worden toegepast. Het stimuleert de natuurlijke lichaamsprocessen door een niet-invasieve vorm van repetitieve elektromagnetische stimulatie te leveren die geen direct contact met het huidoppervlak vereist.

PEMF helpt bij het opladen van de membraanspanning van onze cellen en biedt de vitale energie die we nodig hebben voor een optimale gezondheid. Een van de grote voordelen van PEMF-apparaten is
hun gemak en veiligheid. Er zijn geen bijwerkingen bekend. Een behandeling duurt gemiddeld slechts 10 tot 30 minuten.


OPMERKING: Combineer PEMF-therapie met een gezonde levensstijl en een gezond dieet, voor de beste resultaten.
prijs op aanvraag